Puškohled Vortex Strike Eagle 1-8x24 30mm AR-BDC3 (MOA)

CO SE-1824-2
5616
843829110952

Vortex Strike Eagle 1-8x24 je univerzální lovecký a sportovní dalekohled s podsvíceným záměrným křížem AR-BDC3 v pozadí a páčkou rychlého zoomu.

11 231 Kč
Počet
Skladem u dodavatele (3-4 dny)


Historie ceny     Historie ceny

Nejnižší cena za posledních 90 dní byla 13 590 Kč

U druhé generace puškohledů Vortex Strike Eeagle bylo zavedeno několik významných konstrukčních změn, které umožňují rychlejší zaměření cíle, střelbu na krátké i dlouhé vzdálenosti (až 595 m) a rychlou změnu zvětšení po každém výstřelu.

Konstrukce je odolná proti zpětnému rázu a povětrnostním vlivům

Jednodílný tubus je vyroben z jednoho kusu leteckého hliníku 6061-T6 a zajišťuje tak odolnost proti zpětnému rázu, korozi a mechanickému poškození.

Eloxovaná trubice má vysoce odolnou antireflexní úpravu zabraňující poškrábání a oděru. Precizní utěsnění a plnění optiky suchým dusíkem, zcela eliminuje problém vnitřního zamlžování čoček (rosení) a poskytuje ochranu IPX7, ve výsledku je dalekohled odolný proti dešti, sněhu a ponoření do vody. Tubus o průměru 30 mm poskytuje široký rozsah vertikálního a horizontálního nastavení (140 MOA), umožňující střelbu na vzdálenost až 595 m. Na vnější čočky byl aplikován tvrdý a odolný povlak ArmorTek, který chrání před poškrábáním, nečistotami, vlhkostí a oleji. Na okuláru je připevněna praktická páčka zoomu, která umožňuje rychle měnit zvětšení mezi snímky.

Jasný a ostrý obraz

Puškohled využívá skleněné čočky XD s nízkým disperzním koeficientem, což zajišťuje vynikající rozlišení a kontrast. Další výhodou použitého skla je jeho relativně nízká hustota, díky čemuž je optika lehčí. Parametr, který Strike Eagle odlišuje od konkurence na trhu, je vysoká propustnost světla, která ovlivňuje jas obrazu i za nepříznivých světelných podmínek.

Na všechny čočky byly aplikovány vícevrstvé antireflexní vrstvy. Díky tomu je obraz jasný, ostrý od kraje ke kraji, má vysoké rozlišení, je barevně přesný a i při plném  zvětšení je cíl dobře viditelný.

Osvětlený záměrný kříž v pozadí

Puškohled Vortex Strike Eagle 1-8×24 má na pozadí osvětlený záměrný kříž AR-BDC3. Křížek v pozadí se změnou zvětšení nemění svou velikost, díky čemuž mřížka nezakrývá cíl při větším přiblížení. Záměrný kříž AR-BDC3 zohledňuje balistiku munice ráže .223 Rem.

Hodnoty korekčního úhlu jsou přesné při největším zvětšení. Osvětlený kříž s jediným zvětšením funguje jako kolimátorový zaměřovač umožňující dynamickou střelbu na krátké vzdálenosti.

Zaměřovací bod má 11stupňové nastavení osvětlení. Široká škála nastavení umožňuje pohodlnou práci bez ohledu na světelné podmínky. Pro zajištění maximální odolnosti a spolehlivosti optického systému byl záměrný kříž vyleptán laserem a zajištěn dvěma vrstvami skla. Velká vzdálenost výstupní pupily (89 mm) umožňuje, aby zrak střelce zůstal uvolněný, neboť vstup do cíle se nemusí přizpůsobovat zornému poli. Umožňuje také pohodlné používání dalekohledu osobám používajícím korekční čočky a chrání před zpětným rázem velkorážných zbraní.

Velký rozsah nastavení

K nastavení sítě slouží kryté, nízkoprofilové věžičky s vroubkovaným víkem, které umožňují měnit nastavení i v rukavicích. Cvaknutí posune síť o 1/2 MOA (14,55 mm / 100 m). Celý rozsah nastavení sítě je 140 MOA vertikálně i horizontálně.

Vortex Strike Eagle 1-8 × 24 je všestranný a spolehlivý taktický puškohled, perfektní pro kolektivní lov a optiku pro dynamickou střelbu.

CO SE-1824-2

Parametry

Celková délka (mm)
267
Hmotnost (g)
524
Vzdálenost pupily
89 mm
Paralaxa
Pevná (od 91,4m)
Průměr tubusu
1,18" (30mm)
Klikání MOA
1/2 MOA
Jedna otočka komínku
44 MOA
Rozsah stranové korekce
140 MOA
Plnění plynem
dusík
Přísvit
Ano
Typ fokální roviny
druhá (velikost osnovy se nemění se zvětšením)
Průměr objektivu
24mm
Zvětšení
1x - 8x
Zorné pole ve 100m
36.3 - 4.8 m
Rozsah výškové korekce
140 MOA

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: